Dachser en Fercam hebben hun langdurige samenwerking geïntensiveerd en een joint venture opgericht voor distributie en contractlogistiek. In deze nieuwe onderneming, genaamd "Dachser & Fercam Italia S.r.l.", heeft Dachser een meerderheidsbelang van 80%, waardoor hun Europese netwerk verder wordt uitgebreid en versterkt. De overeenkomst moet nog wel worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten.

Onder de nieuwe regeling zal Fercam haar divisies distributie (groupage) en contractlogistiek, die in 2022 een omzet genereerden van ongeveer EUR 400 miljoen, tegen het einde van het jaar integreren in het nieuwe bedrijf. Deze divisies hebben momenteel 920 werknemers verspreid over 43 locaties in Italië. Vanaf 2024 zal het bedrijf direct rapporteren aan Alexander Tonn, COO Road Logistics bij Dachser. Fercam AG behoudt een minderheidsbelang van 20% in de joint venture.

Andere divisies van Fercam, waaronder Transport, Air & Ocean en Special Services, blijven eigendom van Fercam AG en zijn niet opgenomen in de nieuwe samenwerking. Beide bedrijven benadrukken hun gezamenlijke toewijding aan waardengericht beheer en zijn optimistisch over de groeikansen die de joint venture in de toekomst zal bieden.

Deze samenwerking markeert de derde grote overname door Dachser in zijn streven naar expansie in Europa. Burkhard Eling, CEO van Dachser, liet weten dat dit de laatste stap is om hun netwerk in de belangrijkste Europese markten uit te breiden. De bedrijven verwachten dat klanten zullen profiteren van uniforme processen en systemen, en benadrukken hun gezamenlijke geschiedenis van succesvolle samenwerking en operationele afstemming.