bpostgroup verwerft alle aandelen van Active Ants, een van oorsprong Nederlands bedrijf dat geautomatiseerde e-fulfilment voor online shops. verzorgd De transactie werd vandaag ondertekend.

bpostgroup bezat 75% en nu dus 100% van de aandelen. Deze acquisitie past in het strategische partnerschap dat de twee bedrijven in 2018 ondertekend hebben. De missie blijft dezelfde: het ondersteunen van de e-commerce activiteiten van webshops door end-to-end oplossingen aan te bieden.

Door innovatieve oplossingen aan te bieden op het gebied van stockage, het afhandelen van online aankopen en verpakkingen, en een werkplek te voorzien waar werknemers dagelijks samenwerken met robots, heeft Active Ants een aanzienlijke voorsprong genomen voor de efficiënte verwerking van online bestellingen. Deze end-to-end aanpak sluit perfect aan bij de cross-border activiteiten van bpostgroup en is bovendien helemaal complementair met de fulfilment diensten op maat van de klant die Radial aanbiedt. 

Het bedrijf zag in 2010 in Nederland het levenslicht. Active Ants is op dit moment present met 5 sites verspreid over 4 landen (Nederland, Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk). In België is de site in Willebroek in april vergroot, om tegemoet te komen aan de groeiende vraag om logistieke ondersteuning te bieden aan webshops. Het bedrijf verwerkt miljoenen pakjes voor webshops uit verschillende sectoren.

Jeroen Dekker en Jean Lahaye, voormalige directeurs van Active Ants, verlaten het bedrijf maar zullen betrokken zijn bij de overgang. Bram Blondé wordt per vandaag de nieuwe CEO van Active Ants.

Jeroen Dekker en Jean Lahaye: “We zijn oprecht trots op de evolutie van Active Ants. Dit innovatieve concept is uitgegroeid tot een waar succesverhaal en biedt vandaag, mede door ons partnerschap met bpostgroup, unieke diensten aan in meerdere landen. Vandaag begint een nieuw hoofdstuk voor het bedrijf. We werken al meerdere maanden intensief samen met de nieuwe CEO Bram Blondé en we hebben het volste vertrouwen in zijn leiderschap om de ontwikkeling van Active Ants verder te zetten."

Philippe Dartienne, CEO a.i. bpostgroup: "bpostgroup blijft investeren in de toekomst. Dit is een nieuwe fase voor het bedrijf en past perfect in onze strategie. We namen in 2018 een meerderheidsbelang in Active Ants omdat we overtuigd waren van hun potentieel. Vandaag zien we hoe de diensten van Active Ants, Radial en Landmark Global elkaar perfect aanvullen en zo een meerwaarde creëren voor onze klanten. Wij bieden een uitgebreide waaier van diensten aan met een bijzondere aandacht voor duurzaamheid. Ik wil uitdrukkelijk Jeroen Dekker en Jean Lahaye bedanken voor de 5 mooie jaren van professionele samenwerking.”

Over Active Ants

Active Ants is in 2010 opgericht met het idee om e-fulfilment door middel van innovatie, automatisering en het werken met robotjes, accurater en efficiënter te laten zijn. Active Ants is inmiddels uitgegroeid tot een van de grotere spelers in Nederland met meer dan 250 klanten en ruim 5 miljoen orders per jaar. Sinds 2018 maakt Active Ants deel uit van bpostgroup.