Picnic, de Nederlandse boodschappenbezorgdienst, dat al in 80 Duitse steden actief is, is van plan om in de toekomst in meer dan 40 extra steden te leveren en mikt op een jaarlijkse omzet van 400 miljoen euro.

Dat laat de CEO van Picnic Duitsalnd Frederic Knaudt aan het Duitse Handelsblatt weten. Hoewel de Duitse tak van Picnic een verlies van 67 miljoen euro heeft behaald, ziet het bedrijf een verbeterde winstgevendheid door zijn expansie. Het netwerk zal naar verwachting groeien van 34 naar 59 distributiecentra, ondersteund door kunstmatige intelligentie en gedeeltelijke automatisering in hun distributiecentra.

In tegenstelling tot concurrenten zoals Gorillas, die te kampen hebben met leveringsproblemen, blijft Picnic uitbreiden. Knaudt benadrukt de strategische voordelen van hun solide leveringsketen, die ze in de afgelopen twee jaar hebben opgebouwd. Het bedrijf plant ook om duizenden nieuwe banen te creëren in de Zuidwest-regio van Duitsland en blijft maandelijks zo'n 300 nieuwe medewerkers aannemen.