Vanaf vandaag rijden er in de Verenigde Staten nieuwe elektrische bestelwagens van de Amerikaanse fabrikant Rivian. De elektrische Rivian voertuigen met Amazon-logo komen op de weg in onder meer Baltimore, Chicago, Dallas, Kansas City, Nashville, Phoenix, San Diego, Seattle en St. Louis. Naar verwachting zullen er tegen het eind van het jaar duizenden van Amazons aangepaste elektrische bestelwagens in meer dan 100 steden rijden. Tegen 2030 moeten het er 100.000 zijn, aldus het bedrijf.

"Het bestrijden van de gevolgen van klimaatverandering vereist voortdurende innovatie en actie. Amazon werkt samen met bedrijven die onze passie delen voor het uitvinden van nieuwe manieren om onze impact op het milieu te minimaliseren. Rivian is een uitstekende partner geweest in die missie en we zijn verheugd om onze eerste aangepaste elektrische bestelwagens op de weg te zien."

Andy Jassy, CEO van Amazon

De voertuigen komen voort uit Amazons samenwerking met Rivan en de samenwerking met zijn chauffeurs om een bezorgvoertuig te ontwerpen en te bouwen met veiligheid, duurzaamheid en comfort in het achterhoofd. Amazon was medeoprichter en werd de eerste ondertekenaar van The Climate Pledge, een verbintenis om tegen 2040 een netto nul koolstofuitstoot te bereiken voor al haar activiteiten.

Het bedrijf heeft zich ertoe verbonden een duurzamere leveringsvloot te creëren en het partnerschap met Rivian maakt integraal deel uit van zijn inspanningen om innovatie te versnellen en zijn last-mile logistiek koolstofvrij te maken.

Amazon plant 100.000 elektrische leveringsvoertuigen in de VS tegen 2030
Met Amazons ambitie om tegen 2030 100.000 elektrische bestelwagens op de weg te hebben, zal het bedrijf miljoenen metrische tonnen koolstof per jaar besparen.

"Vandaag is een belangrijke stap, niet alleen voor Amazon en Rivian, maar ook voor het vervoer en het milieu."

RJ Scaringe, CEO van Rivian