Flitsbezorger Gorillas komt steeds meer in de problemen. Volgens het Duitse Handelsblatt zouden meerdere leveranciers een betalingsachterstand hebben, waardoor sommige partnerbedrijven de leveringen tijdelijk zouden hebben stopgezet. Gorillas heeft zelf niet gereageerd, maar geeft wel toe dat er gaten in het assortiment zijn, die in de komende weken weer aangevuld zullen worden.

De situatie wordt verergerd door de huidige economische situatie, aangezien het kapitaal aanzienlijk minder vloeit dan tijdens de hoogtijdagen van de pandemie, toen snelle bezorging bijzonder in trek was. Ook vorig jaar waren er al meldingen van problemen met de betalingsmoraal.

Moederbedrijf Getir, dat Gorillas afgelopen december heeft overgenomen, zit ook in financiële moeilijkheden. Getir verbruikt maandelijks tussen de 80 en 100 miljoen dollar, en er zou in juli al een crisisvergadering van de aandeelhouders hebben plaatsgevonden. De hoofdinvesteerder, Mubadala uit Abu Dhabi, is bereid om 100 miljoen dollar bij te dragen, maar Getir heeft nog eens 400 miljoen nodig.

De situatie wordt bemoeilijkt door de toenemende concurrentiedruk in de sector. Andere bezorgdiensten, zoals Lieferando, breiden hun aanbod uit, en ook discounters zoals Aldi Süd dringen de markt binnen.

De combinatie van betalingsachterstand, gebrek aan kapitaal en verhoogde concurrentie stelt Gorillas voor aanzienlijke uitdagingen, waarvan de gevolgen voor de toekomst van het bedrijf momenteel nog onduidelijk zijn.