FedEx Express, een dochteronderneming van FedEx Corp., heeft een nieuw magazijn en kantoorcomplex geopend in Kielce, Polen. Het is uitgerust met een hypermoderne sorteermachine en is strategisch gelegen om bedrijven te ondersteunen bij hun binnenlandse en internationale uitbreiding.

De nieuwe faciliteit in Kielce beslaat meer dan 2600 vierkante meter en omvat zowel een magazijn als kantoorruimte. Koeriersoperaties worden uitgevoerd via 40 poorten voor koeriersvoertuigen en vijf voor langeafstandsvrachtwagens. Er kunnen tot 2000 pakketten tegelijk worden gescand en gewogen door een automatische en geavanceerde sorteermachine. Voor het verwerken van grotere vrachtzendingen is een apart magazijngedeelte uitgerust met een speciale weegschaal en scanner.

De locatie is strategisch gelegen aan de afrit van de S7, waardoor er gemakkelijk toegang is tot de rest van het land en Europa, of tot de luchthaven van Katowice, via welke zendingen worden verstuurd naar internationale markten in Azië en Noord-Amerika.

"Mariusz Mik, FedEx Express Vice President Ground Operations Eastern Europe, zei: "Voor een bedrijf dat al meer dan 50 jaar actief is, is onze toewijding aan het creëren van nieuwe kansen, het wegnemen van belemmeringen voor succes en het bedenken van oplossingen die klanten helpen bloeien altijd hetzelfde gebleven. Het investeren in infrastructuur en het continu verbeteren van onze lucht- en wegennetwerken weerspiegelt onze inzet om onze klanten de best mogelijke service te bieden en te voldoen aan hun veranderende behoeften."