Advanced Supply Chain (ASC), onderdeel van Reconomy, investeert 60 miljoen pond in een nieuwe Europese vestiging in Nettetal, Duitsland, met als doel 400 banen te creëren in de komende drie jaar. De faciliteit van 21.647 m2 is afgelopen maand geopend en omvat koolstofarme technologie en 12 oplaadstations voor elektrische voertuigen.

Ben Balfour, COO bij ASC, zei: "De opening in Nettetal zal retailers en consumentenmerken in heel Duitsland en Europa toegang geven tot ons volledige aanbod van oplossingen voor het optimaliseren van hun omnichannel supply chains. Onze toonaangevende technologie kan de zichtbaarheid van de toeleveringsketen verbeteren, meerdere verkoop- en retourkanalen effectief integreren en rijke gegevens leveren die helpen bij het nemen van veel strategischer beslissingen."

Balfour ging verder in op de doelen van de uitbreiding en zei: "Uitbreiding in Nettetal maakt deel uit van onze missie voor het ondersteunen van de doelen van klanten om de waarde van hun toeleveringsketens te maximaliseren. De nieuwe bedrijfsfaciliteit biedt retailers bijvoorbeeld de mogelijkheid om retouren van Europese klanten veel dichter bij het verkooppunt te verwerken. Dit kan helpen om minder kilometers af te leggen in de toeleveringsketen, de CO2-uitstoot te verminderen en nieuwe financiële besparingen te genereren die de algehele haalbaarheid van klantretouren ten goede komen en margeverwatering voorkomen."

De vestiging in Nettetal maakt deel uit van ASC's uitbreidingsplan dat nieuwe logistieke centra omvat in Bradford, VK, in september 2023, en Polen tegen het einde van 2027.