De Amerikaanse betaalprovider Stripe heeft een nieuwe dienst gelanceerd genaamd "Tax for Platforms". De dienst moet de omzetbelasting (BTW) voor softwareplatformen vereenvoudigen. Het is speciaal ontworpen voor platforms die Stripe Connect gebruiken en helpt hen bij het aanpakken van fiscale uitdagingen in de wereldwijde e-commerce.

De nieuwe functie stelt platforms in staat om belastingen automatisch te berekenen, te innen en te rapporteren, wat met name nuttig is gezien de voortdurende veranderingen in belastingregels en -tarieven. Stripe Tax werd oorspronkelijk gelanceerd in 2021, en met deze uitbreiding kunnen nu ook bedrijven die Stripe via een platform gebruiken van de dienst profiteren.

Met "Tax for Platforms" kunnen bedrijven die op dergelijke platforms zijn aangesloten, gemakkelijker internationaal uitbreiden door de complexe belastingvereisten te navigeren. Het biedt een no-code oplossing en is beschikbaar in meer dan 40 verschillende landen en in alle Amerikaanse staten.

Bedrijven als Mindbody, Squarespace en WooCommerce, die al gebouwd zijn op Connect, kunnen reeds gebruik maken van de functie, waardoor ze hun aanbod kunnen differentiëren en nieuwe inkomstenbronnen kunnen aanboren. Het verbeterde aanbod van Stripe sluit aan bij hun streven om een geïntegreerde oplossing te bieden die het succes van hun gebruikers stimuleert.