Carrefour breidt het gebruik van autonome bezorgrobots uit naar meer Belgische steden. Na een succesvolle test in Zaventem, rijden de robots nu ook door de straten van Knokke.

Volgens berichten van het HLN worden er momenteel drie extra robots ingezet vanuit een tijdelijke pop-up winkel in Knokke. Deze autonome robots zijn afkomstig van het Turkse bedrijf Delivers.ai en bezorgen boodschappen aan klanten binnen een straal van 400 meter rondom de winkel. De robot kan dit in ongeveer 15 minuten doen.

Begin dit jaar lanceerde Carrefour de eerste tests van de bezorgrobot op het kantorenpark Corporate Village in Zaventem, waar het Belgische hoofdkantoor van Carrefour gevestigd is.

De bezorgrobot is uitgerust met acht camera's en sensoren die het bewegingsgebied vooraf in kaart hebben gebracht. Het bedrijf heeft plannen om de robot 'op termijn' ook in stadscentra in te zetten, om zo klanten nog sneller en efficiënter van hun boodschappen te voorzien. Deze uitbreiding is een onderdeel van Carrefour's voortdurende inspanningen om innovatieve oplossingen te implementeren die het boodschappen doen voor klanten gemakkelijker en geavanceerder maken.