Sparck Technologies, een Nederlandse fabrikant van verpakkingsmachines, heeft een upgrade aangekondigd van de CVP Everest. Deze verpakkingsmachine kan nu ultraslanke dozen produceren met een dikte van slechts 28 mm, die passen in de meeste Europese brievenbusleveringen.

De introductie van het ultraslanke 28 mm profiel is een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf uit Drachten, omdat het verzenders in staat stelt te profiteren van meer kosteneffectieve 'brieftarief' portokosten. Daarnaast hoeven ontvangers niet te wachten op een levering, omdat het pakket door de brievenbus past.

De vooruitgang biedt met name voordelen voor bedrijven die actief zijn in e-commerce. Het zorgt voor een enkele, succesvolle en veilige levering, waardoor kostbare tweede pogingen of retourzendingen niet meer nodig zijn. 

Arnoud Koopmans, Sales Manager bij Sparck Technologies licht toe: “Als het op het verzenden van online bestellingen aankomt, is een passende verzenddoos van onschatbare waarde. Het maken van een verpakking die slank genoeg is om door een brievenbus te gaan, voegt een nieuwe dimensie toe aan het bezorgen. De posttarieven voor brievenbuspost zijn aanzienlijk goedkoper. Het scheelt al gauw een euro per pakket. Daarnaast er is ook geen tweede bezorgpoging nodig als de ontvanger niet thuis is.”

De CVP Everest is samen met de CVP Impack een van de twee verpakkingslijnen van Sparck Technologies. Beide systemen scannen in 3D de afmetingen van ieder product en snijden vervolgens een doos op maat uit een strook eindeloos karton. Deze verzenddoos wordt geheel automatisch om de order heen gevouwen, afgesloten en middels een label verzendklaar gemaakt. De CVP Impack kan tot 500 orders per uur verpakken. Zijn grote broer, de CVP Everest, is ruim twee maal zo snel en haalt 1.100 dozen per uur.