Vos Logistics, een toonaangevende leverancier van duurzame transportoplossingen, is verheugd om de succesvolle implementatie van HVO-insetting voor hun partner DPD Nederland aan te kondigen. Dit innovatieve concept brengt tal van voordelen met zich mee voor alle betrokken partijen.

DPD zet zich in voor HVO-insetting, dat zich richt op het financieren van klimaatbeschermingsinitiatieven binnen de waardeketen van het bedrijf. Door gebruik te maken van HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) vermindert Vos Logistics actief de uitstoot in plaats van deze alleen maar te compenseren, wat een belangrijke bijdrage levert aan hun duurzaamheidsdoelstellingen.

De overstap naar HVO voor alle transporten van DPD betekent een duurzamere optie voor hun logistieke behoeften. Deze overstap resulteert naar schatting in een opmerkelijke vermindering van 60% van de CO2-uitstoot van bron tot wiel, van winning tot gebruik van het voertuig. Vergeleken met traditionele diesel heeft deze overstap een positief effect op het milieu.

Om transparantie en verantwoording te garanderen, heeft Vos Logistics een slim rapportage- en opvolgingssysteem geïmplementeerd. Dit systeem maakt het mogelijk om de HVO-implementatie met DPD efficiënt te volgen en biedt maandelijkse transparantie en bewijs van HVO-gebruik.

Henk-Jan van der Molen, Commercieel Directeur Internationaal Transport bij Vos Logistics, is enthousiast over de samenwerking met klanten die hun passie voor een betere en duurzamere toekomst delen. De samenwerking tussen de twee bedrijven laat zien hoe gezamenlijke inspanningen de weg kunnen effenen voor een milieuvriendelijke en duurzame wereld.

Maurice Loef, Directeur Linehaul bij DPD Nederland, benadrukt hun doel om in 2040 een netto nul uitstoot te bereiken en beschouwt de implementatie van HVO als een belangrijke stap voorwaarts in het verminderen van hun CO2-uitstoot en CO2-voetafdruk. Vos Logistics is de eerste vervoerder op internationale linehaul die insetting toepast voor DPD, waardoor ongeveer 10% van hun dagelijkse kilometers door HVO100 kan worden afgelegd. Deze verandering vermindert de uitstoot aanzienlijk voor hun tijdkritische linehauls naar Oostenrijk, Italië en Frankrijk en er zijn plannen om deze aanpak uit te breiden naar andere regio's.

Vos Logistics is toegewijd om voorop te lopen in duurzame transportoplossingen. Hun insetting-aanpak biedt de mogelijkheid om het gebruik van duurzame technologieën en brandstoffen uit te breiden met behoud van een efficiënt netwerk. Ze blijven zich inzetten om samen te werken met hun partners om insetting toegankelijker te maken en de uitstoot in de hele sector verder te verminderen.