Duurzame horeca groothandel InstockMarket heeft een nieuwe samenwerking aangekondigd met Cool Runnings Transport in Gilze (NB) voor de distributie naar horecaklanten. Cool Runnings is gespecialiseerd in het geconditioneerd transporteren van verse en diepgevroren levensmiddelen in Nederland en Vlaanderen.

InstockMarket levert hoogwaardige reststromen en circulaire merken aan de horeca. Met ongeveer 400 klanten in Nederland bediend, kan InstockMarket door deze samenwerking een groter gebied bereiken en meerdere leverdagen aanbieden. Dit betekent dat nu ook de Vlaamse horeca kan profiteren van het redden van voedsel. Bovendien was het leveren binnen specifieke tijdvakken een belangrijk punt voor de horecaklanten. "We zijn verheugd om deze stap samen met Cool Runnings te zetten en in de komende jaren samen veel impact te kunnen maken. Op deze manier kunnen we het werken met reststromen in de horecasector nog eenvoudiger maken," aldus Bart Roetert van InstockMarket.

Bij Cool Runnings Transport wordt dagelijks gewerkt aan het optimaliseren van de meest efficiënte routes. Door gebruik te maken van een hub-systeem kunnen de 'foodmiles' tot een minimum beperkt worden. De hub voor de regio noord bevindt zich in het Food Rescue Center van InstockMarket in Diemen. De regio zuid wordt bediend vanuit de locatie van Cool Runnings in Gilze. Tommy Knapen, Commercieel Directeur van Cool Runnings Transport, verklaarde: "Dankzij deze samenwerking, waarbij Instock fungeert als hub, zetten we een belangrijke stap richting CO2-neutrale leveringen in de Randstad. We kijken er ook naar uit om transportdiensten te verzorgen voor de klanten van InstockMarket."