De wereldwijde markt voor e-commerce magazijnen staat aan de vooravond van een explosieve groei, zo blijkt uit een recent rapport van Allied Market Research. De markt werd in 2022 gewaardeerd op $ 158,38 miljard en zal naar verwachting in 2032 $ 832,8 miljard bedragen, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 18,4% van 2023 tot 2032.

De grootste groei wordt verwacht in de regio Azië-Pacific, gevolgd door Noord-Amerika, LAMEA en Europa. Verwacht wordt echter dat Europa tijdens de prognoseperiode de grootste groei zal doormaken.

E-commerce warehousing omvat de opslag en het beheer van producten die online worden gekocht en verkocht. Het speelt een vitale rol in de toeleveringsketen van de online detailhandel, omdat het bedrijven in staat stelt hun voorraden centraal op te slaan en bestellingen van klanten efficiënt uit te voeren. E-commerce magazijnen zijn uitgerust met gespecialiseerde functies die zijn afgestemd op de unieke behoeften van de online detailhandel, waaronder orderverzamelen en verpakken, voorraadbeheersystemen en integratie met e-commerce platforms. Deze magazijnen kunnen worden beheerd door e-commercebedrijven zelf of door externe logistieke dienstverleners (3PL's) die meerdere online retailers bedienen.

Verschillende factoren dragen bij aan de groei van de markt, waaronder de toenemende populariteit van online winkelen, de toegenomen toepassing van automatisering en robotica en de bloeiende e-commerce-industrie in ontwikkelingslanden. De complexiteit van het beheer van de toeleveringsketen en de stijgende vastgoedkosten hebben ook invloed op de groei van de markt. De integratie van duurzaamheidsinitiatieven en de toepassing van omnichannel fulfilment strategieën bieden unieke kansen in de e-commercemarkt. De COVID-19 pandemie heeft de groei van online winkelen verder aangewakkerd, waarbij de e-commerce verkoop alleen al in de VS met meer dan 32% zal stijgen in 2020. Deze toename van online winkelen heeft geleid tot een vraag naar grotere en geavanceerdere e-commerce magazijnen, die het groeiende volume aan bestellingen aankunnen.

De groeiende populariteit van e-commerce heeft geleid tot de behoefte aan meer magazijnruimte en geavanceerde technologieën om aan de eisen van online retailers te voldoen. Bedrijven hebben fors geïnvesteerd in hun magazijnactiviteiten, waaronder de implementatie van automatisering en robotica, om het groeiende klantenbestand en productaanbod bij te kunnen houden.