Jurrie van Rooijen heeft zijn functie per 1 mei als Chief Technology Officer (CTO) van bol.com neergelegd. Hij heeft de afgelopen 13 jaar een belangrijke rol gespeeld in de IT en technologische ontwikkelingen van bol.com.Onder zijn leiding heeft bol.com de transitie gemaakt van een online winkel naar een retail tech platform. Adrian McPhee zal vanaf 1 juni de nieuwe CTO van bol.com zijn. Hij brengt uitgebreide leiderschapservaring mee vanuit eerdere functies, waaronder recentelijk als CTO bij LeasePlan.

Jurrie van Rooijen heeft een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van bol.com. Hij heeft de technologiestack en het dataplatform gemoderniseerd en een flexibele en schaalbare services- en cloudarchitectuur geïntroduceerd. Daarnaast heeft hij een sterke IT-community opgebouwd en fungeerde hij als bruggenbouwer tussen de engineers en productteams.

Jurrie van Rooijen kijkt met trots terug op zijn tijd als CTO en bedankt zijn collega's voor de samenwerking. Hij is klaar voor een nieuwe uitdaging na een welverdiende pauze. Margaret Versteden - Van Duijn, CEO van bol.com, waardeert de bijdrage van Jurrie en wenst hem veel succes in de toekomst.

Adrian McPhee zal de rol van CTO overnemen en treedt toe tot het directieteam van bol.com. Hij heeft een diverse achtergrond in technologieleiderschap en heeft recentelijk gewerkt als CTO bij LeasePlan. Zowel Adrian als bol.com zijn enthousiast over de samenwerking en kijken ernaar uit om het succes van bol.com voort te zetten en het platform verder te ontwikkelen.

De komst van Adrian wordt positief ontvangen en zijn ervaring en persoonlijkheid sluiten goed aan bij de cultuur van bol.com. Het team kijkt ernaar uit om samen te werken en het platform elke dag te verbeteren voor miljoenen klanten.