DHL Supply Chain kondigt vandaag de uitbreiding aan van hun partnerschap met Locus Robotics, leverancier van autonome mobiele robots (AMR's) om haar supply chain-operaties vergroten. Het gaat naar verluidt om de grootste AMR-bestelling in de branche tot nu toe. DHL Supply Chain gaat 5.000 Locus Origin AMR's implementeren in zijn wereldwijde netwerk van magazijnen en distributiecentra.

De uitgebreide vloot van Locus AMR's zal DHL Supply Chain voorzien van geavanceerde automatiseringstechnologie om zijn supply chain-operaties te optimaliseren en de productiviteit, ordernauwkeurigheid, snelheid en efficiëntie van werknemers te verbeteren. De robots zullen worden ingezet in het wereldwijde netwerk van DHL Supply Chain, waarmee de mogelijkheden op het gebied van e-commerce-fulfillment, retailaanvulling en farmaceutische en gezondheidslogistiek verder worden verbeterd.

"Een idee is alleen goed als het kan worden opgeschaald," stelt Oscar de Bok, CEO van DHL Supply Chain. "De flexibiliteit en schaalbaarheid van de Locus-oplossing zijn essentieel geweest bij het helpen voldoen aan de veranderende eisen van het e-commerce-landschap en het benutten van geavanceerde technologie om onze operaties te optimaliseren en een nog betere ervaring voor onze klanten te bieden."

"De toevoeging van Locus Robotics AMR's aan ons netwerk is een belangrijke mijlpaal in onze digitaliseringslag. We zijn verheugd om samen te werken met Locus Robotics om deze technologie in gebruik te nemen," aldus Markus Voss, Global CIO & COO van DHL Supply Chain. "Door gebruik te maken van geavanceerde robotica en data intelligence kunnen we onze efficiëntie verder verbeteren, verwerkingstijd inkorten en onze klantbeleving verbeteren."

"We zijn verheugd om samen te werken met DHL Supply Chain en om onze roboticatechnologie naar hun wereldwijde netwerk te brengen," zei Rick Faulk, CEO van Locus Robotics. "Terwijl de robotica-industrie consolideert, is Locus Robotics naar voren gekomen als de marktleider, en we staan klaar voor verdere significante groei. Onze innovatieve technologie en het streven naar succes voor de klant onderscheiden ons. Met ons groeiende productaanbod en klantenbestand is Locus Robotics goed gepositioneerd om de grote kansen die voor ons liggen te benutten."