Het Deense SwipBox, dat momenteel een netwerk van 30.000 pakketlockers onderhoudt, heeft aangekondigd voet aan wal te willen zetten in de Verenigde Staten. Tot op heden was het Deense bedrijf vooral actief binnen de grenzen van de Europese Unie.

"Pakketlockers zijn in de Verenigde Staten nog een zeldzame verschijning. Maar zodra consumenten zich het gemak en de veiligheid ervan realiseren, zullen pakketlockers ongetwijfeld een populaire keuze worden," verwacht SwipBox-CCO Kasper Cort. "Pakketlockers maken leveringen veel efficiënter, waarbij een chauffeur bijvoorbeeld 30 pakketten op één locatie aflevert in plaats van naar 30 verschillende adressen te rijden - in geval van mislukte levering zelfs meerdere keren. Ondertussen zijn consumenten er zeker van dat hun pakketten worden beschermd tegen diefstal."

De pakketlockers op batterijen, zonder internet- of stroomkabels kunnen overal worden geplaatst en is ontworpen om te worden geplaatst op handige locaties zoals woonwijken, in de buurt van supermarkten of treinstations. Het geeft consumenten de mogelijkheid om gemakkelijk 24/7 pakketten op te halen en terug te brengen met behulp van een app, die met de pakketlocker communiceert via een Bluetooth-verbinding. 

"De VS is een andere markt dan de Europese die we goed kennen. Veel van deze markten bevonden zich echter in dezelfde positie als de VS toen we ze betraden. Met andere woorden, we weten wat er nodig is om met succes een nieuw type pakketbezorgings- en afhaaloplossing te introduceren bij zowel vervoerders, koeriers als consumenten, altijd met de specifieke markt en cultuur in gedachten," besloot Kasper Cort.

SwipBox werkt in de VS samen met bedrijven als DHL Express en levert een softwareproduct (Manned Service Point Application) dat bemande servicepunten ondersteunt om pakketten uit te delen en te ontvangen - van zowel consumenten als koeriers, waardoor de pakketafhandeling een stuk eenvoudiger wordt.

SwipBox richt zich op het creëren een goede gebruikerservaring voor het afleveren en ophalen van pakketten met behulp van pakketlockers. Door een combinatie van intuïtieve netwerkbeheersoftware en probleemloze, app-bediende pakketlockers levert SwipBox maximaal gemak aan zowel logistieke dienstverleners, detailhandelaren als consumenten.

Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Denemarken en heeft extra kantoren in Pakistan, Polen en Australië. SwipBox streeft er altijd naar hun oplossingen te optimaliseren om de ecologische voetafdruk in het first en last-mile gebied te verminderen.