Cargo drone start-up Dronamics heeft 40 miljoen dollar opgehaald in een pre-Series A financiering. Het bedrag is bijeengebracht door venture capital fondsen en angel investors uit 12 landen en wordt ingezet om in Europa dronebezorging voor middellange afstanden mogelijk te maken.

De financiers zijn Founders Factory, Speedinvest, Eleven Capital en het Strategic Development Fund (SDF), de investeringstak van de Tawazun Raad van Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). De investering van SDF in Dronamics is een stap naar de oprichting van een joint venture en is bedoeld om de capaciteit van Dronamics uit te breiden en de vestiging van de activiteiten van Dronamics in de VAE te ondersteunen. Door de oprichting van een productie- en exploitatie-joint venture wordt SDF een hoofdpartner in de in de VAE gevestigde joint venture.

De $ 40 miljoen komt bovenop de subsidie van $ 2,7 miljoen die Dronamics kreeg van de Europese Commissie in het kader van het versnellingsprogramma van de European Innovation Council (EIC) voor diepgaande technologie, en de toezegging van de EIC om de Serie A ronde van Dronamics te ondersteunen met nog eens €12,5 miljoen (US$ 13,45 miljoen).

Svilen Rangelov, mede-oprichter en CEO bij Dronamics, zei: "De investering van SDF, Founders Factory, Speedinvest en Eleven Capital is de bevestiging om onze vrachtdrones oplossing naar meer mensen en bedrijven over de hele wereld te brengen. Het vertrouwen in Dronamics bevestigt de kracht van ons bedrijfsmodel en we zijn enthousiast om verder te groeien en succes te boeken met steun van onze investeringspartners."

Abdulla Naser Al Jaabari, managing director en CEO van SDF, zei: "SDF kijkt naar investeringen in lucht- en ruimtevaart- en mobiliteitsbedrijven die de verplaatsing van mensen en vracht op een duurzame en kosteneffectieve manier autonoom kunnen verbeteren. Als het gaat om Dronamics zijn hun rendementen veelbelovend en potentiële gebruikers van Dronamics profiteren van snelle en efficiënte vrachtleveringen. Als een van de laatste strategische investeerders van Dronamics zal SDF nauw samenwerken om de voortdurende groei van het bedrijf door de VAE en wereldwijd te ondersteunen."