Maersk heeft een overeenkomst gesloten om zijn Russische logistieke locaties in Sint-Petersburg en Novorossiysk af te stoten aan IG Finance Development Limited. Het is het gevolg van het besluit dat het bedrijf in maart 2022 nam om de activiteiten in Rusland te staken.

Karsten Kildahl, Chief Commercial Officer van Maersk zegt er over: "We zijn blij dat we een nieuwe eigenaar hebben gevonden voor onze twee logistieke locaties in Rusland en daarmee uitvoering geven aan ons besluit om al onze activa in het land af te stoten. Gedurende het hele afstotingsproces hebben we als bedrijf een sterke verantwoordelijkheid gevoeld tegenover de resterende 50 werknemers op de twee locaties, en we zijn blij dat zij werk aangeboden krijgen als onderdeel van de nieuwe opzet."

Het depot in Novorossiysk is een faciliteit van 28.750 m2 met een capaciteit voor 1.500 containers (TEU) en wordt gebruikt voor de afhandeling van commerciële lading zoals granen van treinwagons tot zeecontainers. Het gekoelde magazijn in St. Petersburg telt 23.500 m2 dat in 2020 is geopend.

De transactie heeft de vereiste wettelijke goedkeuring van de EU en Rusland. Bij het verwerven van de faciliteiten heeft IG Finance Development Limited een overeenkomst gesloten met Arosa, een grote voedselimporteur in Rusland, om de locaties in St. Petersburg en Novorossiysk te exploiteren.