eBay heeft bekend gemaakt 3PM Shield te hebben overgenomen, een leverancier van geavanceerde AI-oplossing voor het detecteren van namaakartikelen en andere illegale verkooppraktijken te beperken. De transactie is afgerond op 9 februari 2023. Financiële details werden niet bekendgemaakt.

Door de overname kan Ebay de technologieën nog beter integreren om de verkoop van namaak en illegale artikelen te detecteren en is onderdeel van eBay's strevenom verkopers en kopers een veilig en vertrouwd platform te bieden. 3PM Shield vergroot het vermogen van eBay om verdacht gedrag van verkopers te detecteren en preventief aan te pakken.

"Het is een topprioriteit om ervoor te zorgen dat eBay een veilige en vertrouwde omgeving blijft voor onze wereldwijde community van verkopers en kopers, met name om vervalsingen en onveilige of illegale producten te voorkomen," aldus Zhi Zhou, Chief Risk Officer bij eBay. "3PM Shield is een gewaardeerde en effectieve externe partner geweest om eBay te helpen deze uitdagingen aan te gaan en we kijken ernaar uit extra mogelijkheden te ontsluiten nu we hun technologieën in huis halen."