Adyen heeft vandaag aangekondigd dat Ingo Uytdehaage naast Pieter van der Does co-CEO van het bedrijf wordt. Ethan Tandowsky wordt CFO. Daarnaast zal Kamran Zaki zijn functie als COO neerleggen.

"Ingo's nieuwe rol formaliseert hoe we al lange tijd samenwerken", aldus Pieter van der Does, medeoprichter en CEO van Adyen. "Daarnaast heb ik met het team en de markt gedeeld dat ik in november een maand of twee mijn tijd moest balanceren tussen onze Adyen-kantoren en mijn gezondheid. Wat ik heb geleerd is dat, mocht het in de toekomst nodig zijn, het belangrijk is om tijd te kunnen besteden aan mijn gezondheid. Met Ingo als co-CEO kan ik dat doen terwijl Adyen op koers blijft."

Ethan Tandowsky zal later dit jaar toetreden tot het management board als CFO. Adyen laat in een verklaring weten dat hij de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan de schaalvergroting van Adyen's business en cultuur.

Kamran Zaki zal zijn rol als COO neerleggen tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van Adyen in 2023, na een indrukwekkende carrière bij Adyen. Kamran blijft tot de zomer actief deel uitmaken van het team en zal helpen de overdracht van de rol zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zijn verantwoordelijkheden zullen worden verdeeld tussen Ingo Uytdehaage, die de Operations en Product delen van de rol zal leiden, terwijl Roelant Prins (CCO) Account Management aan zijn activiteiten zal toevoegen.

"Het is een geweldige run geweest. Ik ben bijzonder trots op de cultuur, de teams en de producten die we hebben opgebouwd en weet dat er nog veel meer in petto is voor Adyen", aldus Kamran Zaki, de huidige COO van Adyen. "Met bijna een decennium bij Adyen in de achteruitkijkspiegel. Hoewel ik de sensatie van het opbouwen van Adyen zal missen, is het nu tijd voor verandering."

De benoemingen van Ingo en Ethan als co-CEO en CFO zijn afhankelijk van goedkeuring door De Nederlandsche Bank, gevolgd door goedkeuring van de aandeelhouders tijdens Adyen's Algemene Vergadering van 2023 op 11 mei.