De Belgische brancheverenigingen BeCommerce en SafeShops.be hebben vandaag bekend gemaakt dat ze de krachten gaan bundelen. De nieuwe organisatie zal verder bouwen op de inspanningen van beide verenigingen en wil de Belgische e-commerce op een veilige, betrouwbare & duurzame manier stimuleren.

Sectorverenigingen BeCommerce en SafeShops.be bouwen al jaren aan een omgeving waarin online aankopen van producten en diensten veilig en betrouwbaar kunnen verlopen, zowel voor de consument, online klant als voor de Belgische webshop. Door hun krachten te verenigen, kan er nog beter beantwoord worden aan de behoeften van grote en kleine online retailers, zo menen zij.

Jan Vereecke, voorzitter BeCommerce vertelt: “Met de nieuwe vereniging willen we de volgende stap zetten voor de Belgische e-commerce sector. We willen samen bouwen aan een bredere visie waarin de digitale economie alle kansen krijgt. Door het samenbrengen van de expertise van zowel BeCommerce als SafeShops.be zijn we bovendien een sterke partner om – samen met de overheid – te ijveren voor een duurzame e-commerce.”

De nieuwe associatie zal zich richten op het stimuleren van de Belgische digitale economie. Enerzijds door de online klant te informeren dat digitale handel op een veilige, betrouwbare & duurzame manier kan gebeuren. Anderzijds door webshops een kader aan te reiken om op de ‘juiste’ manier naar de consument of bedrijfsklant te gaan.

Greet Dekocker, Managing Partner SafeShops.be, zal de dagelijkse leiding van de nieuwe vereniging op zich nemen. Jan Vereecke: “Greet kent de Belgische e-commerce sector als geen ander. We hebben er het volle vertrouwen in dat zij alles in goede banen zal leiden en er één mooi verhaal van zal maken.”

Greet Dekocker, Managing Partner SafeShops.be: “Samen met de leden van zowel SafeShops.be als BeCommerce – zal de komende weken gewerkt worden aan de vormgeving van de nieuwe vereniging.  Hierbij zal rekening gehouden worden met de noden en behoeften van de diverse ledenprofielen.  Zo hebben startende online shops meer baat bij een aantal basisopleidingen en wensen grotere spelers of B2B online handelaren meer advies met betrekking tot bv duurzaamheid of internationale handel.  Er zullen gedifferentieerde dienstenpakketten ontwikkeld worden die hierop inspelen en waardoor zowel grote als kleine online spelers zich ‘thuis’ zullen voelen in dit nieuwe project.”

De Belgische e-commerce sector, zo’n 50.000 webshops, is niet meer weg te denken uit onze economie.  Ze realiseren een omzet van 11,7 miljard euro en zijn goed voor ruim 150 miljoen transacties.

“Deze cijfers in combinatie met de enorme veerkracht en creativiteit die online handelaren elke dag opnieuw tonen, geven aan dat de sector een mooie toekomst wacht. Met de nieuwe gefusioneerde vereniging gaan we hen daar 100% in ondersteunen en begeleiden.” besluit Jan Vereecke.