DHL Supply Chain heeft de primeur om als eerste bedrijf de Stretch-robot van Boston Dynamics in gebruik te nemen. De robot is ontwikkeld voor het lossen van dozen in vrachtwagens. Het bericht volgt een jaar nadat DHL Supply Chain zijn investering van 15 miljoen dollar in robotica-oplossingen van Boston Dynamics aankondigde.

De Stretch-robots halen pakketten uit een trailer en plaatsen ze op een flexibele transportband. Het uitladen van dozen is een inspannend, fysiek veeleisend werkproces, dat veel van een medewerker vergt. Door dit proces te automatiseren pakt DHL Supply Chain niet alleen veiligheidsproblemen aan, maar ook het probleem van het arbeidsaanbod door geschoolde arbeidskrachten in te zetten voor waardetoevoegende, strategische taken in andere delen van het magazijn.

De snelheid waarmee Stretch kisten kan lossen varieert per product; maar in alle geteste omgevingen overtrof de snelheid van het lossen van kisten de handmatige aanpak, wat aanzienlijke voordelen oplevert in efficiëntie en productiviteit.

Sally Miller, CIO, DHL Supply Chain North America, zegt: "Door onze versnelde digitaliseringsstrategie blijven we innoveren en creatieve oplossingen vinden voor de hedendaagse supply chain uitdagingen. Als experts in logistiek en supply chain bieden we onze technologiepartners, zoals Boston Dynamics, kennis van onze processen die de sleutel is tot de ontwikkeling van robots die efficiënt kunnen werken in magazijnomgevingen."

"De succesvolle inzet van Stretch is niet ten gunste van DHL, maar is ook een duidelijke vooruitgang voor de bredere industrie die waarschijnlijk ook van deze technologie zal profiteren. We zijn ook blij dat we onze klanten nog een andere oplossing kunnen bieden die flexibiliteit biedt bij het opschalen of terugschalen als de operationele behoeften veranderen."

De op maat ontworpen, lichtgewicht arm van de robot heeft zeven vrijheidsgraden, wat hem de lengte en flexibiliteit geeft om overal in de trailer of container zaken te bereiken. Geavanceerde detectie en besturing stellen hem in staat een verscheidenheid aan soorten en maten verpakkingen te hanteren en de picksnelheid te maximaliseren. Dankzij de computer vision technologie van Boston Dynamics kan de robot gemakkelijk en zonder voorprogrammering dozen identificeren.

Stretch kan autonoom werken in complexe situaties zoals gemengde stapelconfiguraties en het herstellen van gevallen dozen.

Kevin Blankespoor, senior vice president en general manager warehouse robotics bij Boston Dynamics, zegt: "Het DHL Supply Chain team heeft ons geholpen de complexe eisen van de supply chain omgeving te begrijpen."

"Ze gaven waardevolle feedback en inzichten tijdens ons ontwikkelings- en testproces, en dankzij die nauwe samenwerking wordt Stretch nu ingezet en begint de inkomende doorvoer te stijgen."

Het inzicht en ervaring die met deze voortdurende strategische samenwerking zijn opgedaan, zullen worden gebruikt om in de toekomst nog meer innovatieve robottechnologieën in te zetten.

DHL Supply Chain is van plan met Boston Dynamics te blijven samenwerken om de prestaties en consistentie van Stretch te verbeteren, met als doel het aantal menselijke interventies te verminderen en het geautomatiseerde herstelproces van de robot voor gevallen dozen te verbeteren.

De bedrijven willen de robot ook geleidelijk opschalen voor aanvullende taken, om zo het bemoedigende potentieel van mobiele robots in het magazijn te benutten.

DHL Supply Chain is van plan Stretch-robots in het komende jaar in te zetten in meerdere magazijnoperaties.