Donderdag vond de opening plaats van de nieuwe Roermondse CityHub van DHL. Vanuit het klimaatneutrale gebouw aan de Schepelstraat 18 op bedrijventerrein Oosttangent, worden al sinds enkele maanden alle pakketten bezorgd voor Midden-Limburg. De opening werd eerder uitgesteld om het gebruikelijke piekseizoen aan het einde van het jaar niet te verstoren. Wethouder Franssen, verantwoordelijk voor onder andere Economie en Stedelijke ontwikkeling binnen de gemeente Roermond, verwelkomde DHL: “Dat DHL de pakketdienst elektrisch gaat doen past niet alleen bij onze duurzaamheidsambitie, maar levert ook een waardevolle economische impuls aan de stad.”

De CityHub is de zevende klimaatneutrale vestiging die DHL in Nederland opent. CityHub Roermond maakt deel uit van een omvangrijk investeringsprogramma van 350 miljoen euro, waarvan onder meer 27 klimaatneutrale CityHubs gebouwd worden volgens de hoogste duurzaamheidsnorm (BREEAM Outstanding). DHL Roermond is gasloos en voorzien van zonnepanelen, waarmee de 20 elektrische bestelauto’s opgeladen worden. Ook rijden er 9 bestelauto’s op fossielvrije HVO-100 diesel. Het gaat dagelijks om circa 7.500 pakketten voor huishoudens, winkels en bedrijven in en rond Roermand, van Swalmen en Roggel tot Echt en Vlodrop. Op de CityHub zelf verzorgen ruim 30 medewerkers de sortering van pakketten en planning van de routes. De CityHub biedt werkgelegenheid aan ruim 150 medewerkers waaronder 125 medewerkers die een of meerdere dagen per week pakketten bezorgen. In voorgaande maanden openden soortgelijke duurzame vestigingen in Almere, Zoetermeer, Geleen, Breda, Nijmegen en Tilburg. Binnenkort opent DHL ook CityHubs in Leeuwarden, Amsterdam, Aalsmeer en Groningen. De overige vestigingen volgen later in 2023 en 2024.

De DHL CityHub heeft een servicepunt waar pakketten opgehaald en afgegeven kunnen worden. Ook is de CityHub altijd op zoek naar enthousiaste bezorgers met rijbewijs die graag een aantal uren per week willen werken.