Online sneaker doorverkoop platform StockX kampt met een reeks problemen, variend van ontslagen tot rechtszaken, zo meldt Footwear News. Vorige week ontsloeg het bedrijf 8 procent van zijn personeel, vanwege een reorganistisatie om zich aan te passen aan "macro-economische uitdagingen" die de economie en zijn bedrijf zouden beïnvloeden. In een e-mail van CEO Scott Cutler aan de werknemers kondigt hij aan dat StockX maatregelen heeft genomen om de kosten te verminderen door voorrang te geven aan bestaande investeringen, scherper op de uitgaven te letten, minder personeel te willen aantrekken en efficiëntier om te gaan met de processen in het bedrijf.

StockX, dat in april 2021 een waardering van € 3,8 miljard bereikte, werd algemeen beschouwd als een uitblinker onder de retail tech winnaars gedurende de hele pandemie. Terwijl het bedrijf in waardering blijft stijgen, wordt de gezondheid van de organisatie nu in twijfel getrokken. Dit is ook niet StockX's eerste ontslagronde. In april 2020 schrapte StockX 12 procent van zijn personeelsbestand om "de duurzaamheid op lange termijn te verzekeren". Het bedrijf wordt ook geconfronteerd met juridische uitdagingen, namelijk van Nike, dat beweerde dat handelsmerkinbreuk werd gepleegd en dat namaakartikelen werden verkocht.

Er is een sterke vraag naar luxegoederen en een blijvende belangstelling voor doorverkoop bij de consument, dus StockX kampt niet met een gebrek aan aankooppotentieel. In januari ging het gerucht dat het bedrijf op schema zou liggen voor een beursgang in de eerste helft van 2022. Het bedrijf moet intern orde op zaken stellen, en zich ontdoen van juridische problemen, om te kunnen profiteren van de opleving op de doorverkoopmarkt voor sneakers, en weer op koers te komen voor groei.