Op vrijdag 23 december 2022 wordt de sleutel van het nieuwe gebouw van M&G Group overgedragen door Borghese Logistics, de ontwikkelaar van het gebouw.

Het gebouw beslaat een oppervlakte van ongeveer 40.000 m2 en de bouwtijd bedroeg in totaal één jaar. Het is bedoeld voor productie, met een uitgebreid R&D-gedeelte, kantoren en logistiek. Tijdens de bouw is er maximaal ingezet op duurzaamheid en ecologie, wat geheel in lijn is met de missie en visie van M&G Group.

Eric Pans, CEO van M&G Group zei hierover: “We zijn verheugd dat we de sleutel krijgen van dit prachtige gebouw en we kijken ernaar uit om erin te verhuizen. We willen iedereen bedanken die op welke manier dan ook bijgedragen heeft aan de bouw en realisatie van dit gebouw. We zijn trots dat het volledig aansluit bij onze missie en visie waarin we streven naar een duurzame en comfortabele leefomgeving voor iedereen. Met dit gebouw maken we een fantastische stap in die richting!”

Rutger-Jan van Broekhoven, development director bij Borghese Logistics voegde hieraan toe: “Deze ontwikkeling is een showcase voor het bouwen van energiezuinige en natuurinclusieve distributiecentra. De integratie van het productieproces van M&G Group met daaraan verbonden opslag- en logistiek laat ook zien hoe allround multifunctioneel het gebouw is geworden dat wij samen met M&G Group hebben gerealiseerd. Met de uitgebreide aandacht voor ecologisch beleid en energiegebruik zijn wij ervan overtuigd dat we hiermee eindelijk invulling geven aan ambitieuze duurzame ontwikkeling; een nieuwe constructiewaardigheid die ook in toekomstige tijden relevant blijft."

In het nieuwe pand langs de A28 in Assen-Zuid brengt M&G Group producties en distributies rondom rookgasafvoer-, ventilatiesystemen- en warmte pompoplossingen onder één dak samen. Het komende jaar staat in teken om alle productielines en kantoren te verhuizen naar hun nieuwe locaties in Asssen of Groningen.