St. van der Brink, een Nederlands transportbedrijf dat zich toelegt op het vervoer van gevaarlijke stoffen en vloeistoffen, werkt momenteel aan een project waarbij ze hun vrachtwagens voorzien van zonnecellen en hun CO2-uitstoot verminderen.

Met de installatie van deze zonnecellen hopen ze dat hun voertuigen binnenkort geheel elektrisch kunnen worden aangedreven. Deze technologie is nog in ontwikkeling, maar St. van der Brink wil graag als voorbeeld fungeren om meer bedrijven te inspireren tot duurzaam transport en energiegebruik. Daarnaast hopen ze dat de installatie ook andere voordelen met zich meebrengt, zoals lagere kosten voor hun klanten en meer efficiënte logistieke processen.

Om dit project te realiseren heeft St. van der Brink samengewerkt met diverse technologische partners, waaronder drie Nederlandse bedrijven die samenwerken om de technologie te ontwikkelen en te implementeren in de vrachtwagens. Als alles volgens plan verloopt, hopen ze binnenkort het resultaat te kunnen tonen van hun initiatief, wat dan hopelijk ook andere bedrijven inspireert tot eenzelfde stap richting duurzaamheid.