De Duitse vakbond Verdi heeft Amazon-werknemers in negen distributiecentra in heel Duitsland aangespoord om deze week te staken, om de e-commerce gigant onder druk te zetten tijdens zijn tweede grote verkoopevenement dit jaar, zo meldt Reuters.

Verdi zei dat de stakingen in de verschillende magazijnen op verschillende tijdstippen zouden plaatsvinden, waardoor het voor Amazon moeilijker wordt om te reageren.

"Stakingen moeten pijn doen, zelfs voor een reus als Amazon," zei Monika Di Silvestre, die de stakingen organiseert tegenover Reuters.

Het nieuws komt op het moment dat Amazon zijn Prime Early Access Sale lanceert, die Prime-klanten exclusieve toegang biedt tot seizoensgebonden cadeau-ideeën en klanten helpt de kosten van Kerstmis te spreiden.

Verdi, een van de grootste vakbonden in Duitsland, zei dat het bedrijf weliswaar de lonen voor de werknemers heeft verhoogd, maar dat ze niet in overeenstemming zijn met het huidige inflatiepercentage en variëren van 3% tot 7% in de verschillende centra. Verdi zei dat het stakingen had uitgeroepen in distributiecentra in Dortmund, Graben, Koblenz, Leipzig, Rheinberg, Werne en Winsen (Luhe) en twee centra in Bad Hersfeld.