GLS Netherlands is gestart met de bouw van een nieuw magazijn op bedrijventerrein Azeven in Drachten. Het bedrijf heeft ambitieuze plannen voor een nieuwe moderne locatie die op termijn het huidige magazijn in Groningen zal vervangen. Dankzij de grotere oppervlakte, uitstekende ligging en volledig geautomatiseerd sorteersysteem verwacht GLS Netherlands in de toekomst klanten in Friesland, Groningen en Drenthe beter van dienst te zijn.

Het nieuwe magazijn in Drachten wordt niet alleen groter, maar ook moderner. Zo is het uitgerust met een volautomatisch sorteersysteem. Pakketten worden automatisch aangevoerd en gesorteerd. Het systeem weegt en meet ook pakketten. Hierdoor kan de nieuwe locatie meer pakketten verwerken in minder tijd.

De aankoop van een perceel van circa 21.000 vierkante meter grond is inmiddels afgerond. De bouw stond onder leiding van bouwbedrijf Aan de Stegge, dat eerder het magazijn van GLS in Wijchen bouwde. GLS Netherlands is van plan het magazijn in Drachten vanaf september 2023 in gebruik te nemen. Hierdoor is de nieuwe locatie op tijd klaar voor het hoogseizoen: de drukste tijd van het jaar voor het bedrijf.