Deliveroo opent vandaag zijn eerste fysieke boodschappenwinkel in het Verenigd Koninkrijk samen met supermarkt Morrisons, genaamd Deliveroo Hop.

In de Deliveroo Hop-winkel in New Oxford Street kunnen klanten boodschappen doen door te bestellen via de Deliveroo-app of op digitale zuilen, waarna ze de boodschappen vrijwel onmiddellijk kunnen afhalen.

De winkel fungeert daarnaast als dark store voor Hop's flitsbezorging, met 19 toegewijde medewerkers ter plaatse die bestellingen uitvoeren die door koeriers worden bezorgd bij bewoners en kantoren in de omgeving.

Weerstand 

In heel Europa groeit de weerstand snelle dark stores, met verschillende steden die actie ondernemen om ze te verbieden of hun locaties te beperken.

Deliveroo zei dat "een goede buurman zijn enorm belangrijk is voor iedereen bij Deliveroo". De locatie beschikt over een afgeschermde, aangewezen parkeerplaats voor rijders aan de achterkant van de winkel, waar koeriers hun fietsen achterlaten en de winkel binnenkomen om bestellingen op te halen.