Amazon breidt zijn investeringen in hernieuwbare energie uit met 71 nieuwe duurzame energieprojecten over de hele wereld, waaronder zijn eerste duurzame energieproject in Zuid-Amerika en zijn eerste zonneparken in Brazilië, India en Polen. 

 

"Eenmaal volledig operationeel zal Amazons wereldwijde portefeuille van hernieuwbare energie 50.000 gigawattuur (GWh) aan schone energie genereren, wat overeenkomt met de hoeveelheid elektriciteit die nodig is om elk jaar 4,6 miljoen Amerikaanse huizen van stroom te voorzien," aldus een officieel persbericht. 

Adam Selipsky, CEO van Amazon Web Services zegt: "We brengen nieuwe wind- en zonneprojecten online om onze kantoren, fulfillmentcentra, datacenters en winkels van stroom te voorzien, die samen miljoenen klanten wereldwijd bedienen, en we zijn op weg naar 100% hernieuwbare energie in ons hele bedrijf tegen 2025. Over de hele wereld willen landen de overgang naar een schone energie-economie versnellen, en voortdurende investeringen zoals de onze kunnen hun journey versnellen terwijl we allemaal samenwerken om de gevolgen van klimaatverandering te beperken."