GEODIS, een wereldwijde leverancier van transport- en logistieke diensten, heeft onlangs een AutoStore-systeem in gebruik genomen, dat is geleverd en geïnstalleerd door Dematic. Dit bedrijf is een wereldleider op het gebied van geautomatiseerde oplossingen en software voor magazijnen en distributiecentra.

Het nieuwe, volledig geautomatiseerde magazijn is bestemd voor Nexter, een toonaangevende Europese fabrikant van militaire landsystemen. Nexter, nu onderdeel van de KNDS Group, zal het magazijn gebruiken voor onderhouds- en operationele diensten. Het magazijn, met een oppervlakte van 22.000 vierkante meter, kan ongeveer 32.000 items opslaan.

Het door Dematic geleverde AutoStore-systeem omvat 12.500 bakken, vier R5-robots en twee transportpoorten. “De oplossing van Dematic blijkt zeer robuust en voldoet volledig aan onze verwachtingen wat betreft efficiënt ruimtegebruik. Het ondersteunt de opschaling van Nexter-activiteiten binnen KNDS, gericht op het operationeel houden van landmaterieel,” aldus Thierry Schnepp, directeur van business expertise capabilities bij GEODIS.

Alain Bussod, president van Dematic Frankrijk, voegt hieraan toe: “Met de integratie van geautomatiseerde en robotische apparatuur ondersteunen we de groeistrategie van GEODIS volledig. We kunnen ook onze capaciteit aantonen om oplossingen te bieden die zijn aangepast aan de behoeften en beperkingen van moderne logistiek, terwijl we een waardeketen van derden opbouwen die is gebaseerd op klantervaring en vertrouwen. Het opent duidelijk de deur voor nieuwe samenwerkingen.”

Het systeem werkt op het eigen warehouse management softwareplatform van GEODIS, genaamd Altesse.