De huidige COO van Zalando David Schröder zal mede-oprichter David Schneider vervangen als co-CEO van het bedrijf. De aanstelling benadrukt een strategische verandering binnen het bedrijf, dat zich nu voornamelijk wil richten op de B2B-markt.

Schneider blijft lid van de Management Board van Zalando, maar hij zal zich nu volledig richten op het opbouwen van partnerrelaties, omdat “strategische partnerschappen een cruciale rol spelen bij de uitvoering van de ecosysteemstrategie”.

Daarom zal hij aftreden als co-CEO en het stokje doorgeven aan Schröder. Robert Gentz, ook mede-oprichter en co-CEO, zal zich blijven concentreren op de B2C-activiteiten. Schröder maakt sinds 2010 deel uit van de raad van bestuur van Zalando: eerder was hij SVP Convenience (tot 2019) en vervolgens drie jaar Chief Financial Officer.

Chief People Officer Astrid Arndt krijgt de taak om meer zakelijke personen aan te trekken. Op de middellange termijn ziet Zalando zijn B2B-tak, waarbij de e-commerce speler zijn logistieke infrastructuur, software en servicecapaciteiten openstelt voor andere retailers, uitgroeien tot een miljardenbedrijf. Alle wijzigingen worden van kracht op 1 september.