In de haven van Shanghai, de grootste containerhaven ter wereld, is een transportcentrum voor lege containers in gebruik genomen.

Het centrum voor het vervoer van lege containers voor Noordoost-Azië, gelegen in de Yangshan Special Comprehensive Bonded Zone, werd 3 september in gebruik genomen.

Het nieuwe centrum heeft een capaciteit om een doorvoer van 3 miljoen TEU per jaar te verwerken en men verwacht dat het de behandelingscapaciteit van de haven zal uitbreiden, de binnenlandse en buitenlandse handel zal stimuleren, en Shanghai's status als internationaal scheepvaartcentrum zal verstevigen, zeiden officiële bronnen.

"Het nieuwe centrum zal ons helpen om digitale en intelligente wijze de communicatie tussen havens en scheepvaartondernemingen te bevorderen, zodat we zowel scheepvaartondernemingen als klanten in Noordoost-Azië, langs de Yangtze rivierdelta en gebieden langs de Yangtze rivier lege containerdiensten kunnen aanbieden," zei Gu Jinshan, voorzitter van Shanghai International Port Group (SIGP) die de haven exploiteert.