Rhenus Office Systems, aanbieder van documentbeheer- en kantooroplossingen, heeft haar wagenpark uitgebreid met zeven elektrische trucks. Deze e-trucks zijn afkomstig van e-mobiliteitspecialist Quantron en gebaseerd op het IVECO Daily platform. Ze worden ingezet voor duurzaam vervoer van documenten binnen Duitsland, die Rhenus vervolgens op verantwoorde wijze zal vernietigen.

De e-trucks hebben een actieradius van ongeveer 200 tot 220 kilometer en een laadvermogen van 2,5 ton. Ze besparen tot 45 kg CO₂ per 100 kilometer vergeleken met eenzelfde model op brandstof, wat neerkomt op een jaarlijkse reductie van circa 22 ton CO₂. De voertuigen kunnen worden opgeladen bij zowel wisselstroom (AC) als gelijkstroom (DC) laadstations en zijn uitgerust met een laadbak en een geïntegreerde laadlift. Dit vergemakkelijkt het laadproces van de zware datavaten die vanuit klanten worden verzameld voor vernietiging.

Michael Wiegmann, directeur van Rhenus Data Office, zei over de aanschaf van de trucks: "Ons doel is om ons wagenpark geleidelijk te verduurzamen en zo bij te dragen aan de vermindering van emissies tijdens onze ritten."

Deze stap is onderdeel van de bredere duurzaamheidsstrategie van Rhenus Office Systems, waarbij ook al tien elektrische leveringsvoertuigen in gebruik zijn genomen door Rhenus Archiv Services. Het gebruik van alternatieve aandrijftechnologieën en het aanleren van eco-vriendelijke rijtechnieken aan medewerkers, zijn belangrijke elementen in het streven van het bedrijf om CO₂-emissies te reduceren.