Porsche boekt vooruitgang in de implementatie van alternatieve aandrijvingen binnen haar transportlogistiek. Samen met logistieke partners zet de sportwagenfabrikant zes nieuwe elektrische zware vrachtwagens (HGV's) in op de locaties Zuffenhausen, Weissach en Leipzig. Deze vrachtwagens worden gebruikt voor het transport van productiematerialen binnen de fabrieken, naast een bestaande vloot van 22 biogas-aangedreven HGV's. Bovendien wordt een elektrische vrachtwagen ingezet voor de levering van nieuwe voertuigen naar Zwitserland vanuit de fabriek in Zuffenhausen.

Daarnaast test het bedrijf het gebruik van synthetische brandstoffen (HVO100) in een meerjarige proef, wetenschappelijk begeleid door het Karlsruhe Instituut voor Technologie (KIT). Hiervoor worden twaalf bestaande vrachtwagens ingezet die nu worden aangedreven door zogenaamde re-fuels.

"Decarbonisatie is een integraal onderdeel van onze duurzaamheidsstrategie. Het gebruik van vrachtwagens met alternatieve aandrijvingen en brandstoffen is een belangrijke stap om onze ambitieuze doelen te bereiken," zegt Albrecht Reimold, lid van de raad van bestuur voor productie en logistiek bij Porsche AG.

Deze inzet van alternatieve aandrijvingen en brandstoffen is een onderdeel van Porsche’s langere termijn duurzaamheidsinitiatieven, waarbij het bedrijf ook op andere manieren, zoals door het gebruik van spoorvervoer, streeft naar een CO2-neutrale bedrijfsvoering.