Clean City, HyMove en Venema E-Mobility Charge Systems hebben een mobiele, off-grid stroomgenerator gepresenteerd, welke werkt op waterstofbrandstofcellen en bedoeld is voor het snelladen van elektrische voertuigen. De 'GameChanger 1' kan twee elektrische voertuigen tegelijkertijd laden met een gecombineerd vermogen van 120 kW.

Dit initiatief is met name gericht op het ondersteunen van de logistiek in Europese havens zoals Livorno, waar de vraag naar efficiënt opladen van EV's aan boord van Roll-on-roll-off schepen toeneemt. De volgende stap in de samenwerking is de lancering van de 'GameChanger 2', een mobiele Megawatt charger met een vermogen van 800 kW die in staat is om vier auto’s of één elektrische truck tegelijk op te laden.

Agim Gjinali, CEO van Clean City, benadrukte de potentiële impact van deze technologie: “Off-grid DC power gaat een cruciale rol spelen in de toekomst van e-mobility. Deze ontwikkelingen zijn een voorbeeld van hoe lokaal opgewekte, groene energie kan bijdragen aan een duurzamere wereld zonder het bestaande elektriciteitsnet verder te belasten."

HyMove, bekend om zijn hoge kwaliteit waterstofbrandstofcelsystemen, en Venema, gespecialiseerd in laad- en batterijsystemen, zijn cruciale partners in dit project. Samen richten zij zich op de versnelling van de energietransitie en het verminderen van de afhankelijkheid van traditionele energie-infrastructuur.

Alberto Caetani, COO van Clean City, voegde toe: “Deze mobiele generator maakt het mogelijk om EV’s 24/7 op te laden met decentraal opgewekte groene energie, waardoor we niet alleen bijdragen aan een lagere CO2-uitstoot, maar ook aan een vermindering van de belasting op ons elektriciteitsnet.”