Bleckmann, specialist in supply chain management voor mode- en lifestylemerken, heeft bekendgemaakt dat het zijn partnerschap met Yazzoom, de Belgische aanbieder van AI- en ML-oplossingen, uitbreidt. Yazzoom's op maat gemaakte AI-optimalisator heeft al aanzienlijke efficiëntieverbeteringen in Bleckmann's magazijnactiviteiten opgeleverd. Met de uitbreiding van het partnerschap, waarin meer functies en meer delen van het fulfilmentproces worden opgenomen, worden de operationele voordelen naar verwachting nog groter.

De AI-oplossing van Yazzoom, oorspronkelijk ontwikkeld om het sportkledingmerk Gymshark te ondersteunen tijdens de drukke Black Friday-periode, verbetert de efficiëntie door het snel identificeren van proces-specifieke knelpunten met data-gedreven aanbevelingen. Dit levert meerdere voordelen op voor de magazijnmanagers en operators van Bleckmann, resulterend in productievere en kosten-effectievere operaties.

Aanvankelijk lag de focus van de samenwerking op het verbeteren van de efficiëntie van het fulfilmentproces door de introductie van een door AI aangedreven orderconsolidatie-algoritme. Dit algoritme stelt slimme ordergroeperingen voor die real-time aan magazijnmanagers worden gecommuniceerd. Dit resulteert in meer gestroomlijnde magazijnoperaties, met minder tijdverlies in het pickgebied en een consistentere goederenstroom naar het sorteersysteem.

David Verstraeten, technisch directeur bij Yazzoom, beschrijft de optimalisator als een soort 'digitale verkeersagent' voor orderbeheer, die helpt de magazijnoperaties soepeler en productiever te maken. Stijn Vandeperre, innovatie-ingenieur bij Bleckmann, benadrukt het belang van intelligente ordercombinaties, vooral tijdens piekperiodes, om elke picking trip optimaal te benutten.

Het partnerschap tussen Bleckmann en Yazzoom heeft zich ontwikkeld met de introductie van nieuwe functionaliteiten die gericht zijn op belangrijke operationele pijnpunten, zoals Smart Allocation en Smart Replenishment, die samenwerken om een continue fulfilmentstroom mogelijk te maken, zelfs tijdens de drukste periodes.

"We zijn erg tevreden met de toegewijde en collaboratieve ondersteuning die we van Yazzoom hebben ontvangen bij de ontwikkeling van deze oplossingen," aldus Stijn. "We kijken uit naar de volgende fase van de optimalisatoroplossing en het aan boord brengen van meer klanten in de komende maanden."