Toyota Industries Corporation (TICO) heeft de oprichting van de Toyota Automated Logistics Group (TALG) aangekondigd. Deze nieuwe groep omvat de bestaande dochteronderneming Toyota L&F en de bedrijven die in 2017 (Bastian Solutions en Vanderlande) en in 2022 (viastore) zijn overgenomen. Met TALG versterkt TICO zijn wereldwijde aanwezigheid in geïntegreerde en geautomatiseerde logistieke projecten en benut het de synergieën tussen de verschillende organisaties.

TALG richt zich als wereldwijde partner op de automatisering van logistieke processen en helpt klanten de specifieke uitdagingen in hun industrieën aan te gaan met een uitgebreid portfolio van schaalbare systemen, intelligente software en levenslange diensten. "Als groep versterken we niet alleen de concurrentiepositie van onze klanten, maar bevestigen we ook onze status als toonaangevende speler op het gebied van geïntegreerde logistieke procesautomatisering wereldwijd," zegt Norio Wakabayashi, Senior Executive Officer van TICO.

De groep biedt geautomatiseerde logistieke oplossingen aan die alle aspecten van de productiefaciliteiten, distributiecentra en luchthavens van klanten ondersteunen. Dit sluit aan bij de logistieke oplossingen en hoogwaardige producten zoals vorkheftrucks en magazijnapparatuur die worden aangeboden door de Toyota Material Handling Group.

Toyota L&F, Bastian Solutions, Vanderlande en viastore zullen binnen TALG hun specifieke expertises inzetten om klanten wereldwijd van dienst te zijn. Zo levert Toyota L&F betrouwbare en efficiënte systemen, biedt Bastian Solutions toegevoegde waarde door geavanceerde technologische middelen en sterke systeemintegratie, terwijl Vanderlande duurzame oplossingen biedt voor complexe uitdagingen en viastore op maat gemaakte logistieke oplossingen voor magazijn- en materiaalstroombeheer garandeert.