DHL Express heeft ingestemd met een schikking van $8,7 miljoen om een rechtszaak wegens rassendiscriminatie, aangespannen door de Amerikaanse Equal Employment Opportunity Commission (EEOC), te beëindigen. Deze zaak, die teruggaat tot 2010, beschuldigde het logistieke bedrijf ervan zwarte werknemers zwaardere en minder gewilde bezorgroutes toe te wijzen.

De schikking, die begin deze week door een federale rechter in Chicago werd goedgekeurd, omvat ook een herziening van het beleid van DHL voor werktoewijzing en de afhandeling van interne klachten. Volgens de EEOC werden zwarte werknemers belast met het verplaatsen van zware pakketten, terwijl hun witte collega's lichtere taken zoals het sorteren van brieven uitvoerden. Ook zouden zwarte chauffeurs routes hebben gekregen in wijken met een hoger criminaliteitspercentage, die door witte chauffeurs waren afgewezen.

"DHL neemt beschuldigingen van discriminatie serieus en heeft beleid opgesteld om deze aan te pakken, hoewel we elke beschuldiging in deze zaak ontkennen," aldus DHL-woordvoerder Robert Mintz. "Bij DHL zijn we toegewijd aan het creëren van een inclusieve en respectvolle werkomgeving waar elke medewerker met waardigheid en eerlijkheid wordt behandeld."