Marktplaats heeft vandaag een nieuwe functie gelanceerd, genaamd ‘Direct Kopen’, waarmee kopers met één klik een product voor de vraagprijs kunnen aanschaffen. Deze functie is ontworpen om het koopproces op het platform te versnellen en biedt zowel kopers als verkopers meer gemak.

De ‘Direct Kopen’-optie stelt kopers in staat om zonder onderhandelingen een product direct te kopen, betalen en de verzending te regelen binnen de Marktplaats Berichten-omgeving. Deze service is alleen beschikbaar voor producten die via pakketdiensten zoals DHL of PostNL verzonden kunnen worden. Voor gebruikers die liever onderhandelen, blijft de traditionele biedingsoptie bestaan.

Florence Schmit, General Manager van Adevinta Benelux, legt uit: “Met de lancering van Direct Kopen sluiten we aan bij de behoefte van onze gebruikers om met nog meer gemak en snelheid te kopen en verkopen op ons platform.”

Naast het bieden van gemak, zorgt de nieuwe functie ook voor meer veiligheid. Elke aankoop via de ‘Direct Kopen’-knop is automatisch gekoppeld aan Kopersbescherming. Deze dienst garandeert dat de verkoper het geld ontvangt en de koper het product, en beschermt tegen risico’s zoals niet ontvangen of beschadigde producten.

De ‘Direct Kopen’-functie wordt geleidelijk uitgerold over een periode van 1-2 weken, waarna het beschikbaar zal zijn voor alle particuliere gebruikers van Marktplaats. Meer details over de werking en beschikbaarheid van de functie zijn te vinden op de Help & Info pagina van Marktplaats.