Daikin, aanbieder van verwarming, koeling en ventilatieproducten,, heeft samen met GXO, de grootste pure-play contractlogistieke dienstverlener ter wereld, een nieuw magazijn geopend in het Britse plaats Daventry, Midlands. De stap markeert de voortzetting van een 17-jarige samenwerking, waar een investering van meer dan £4 miljoen mee gemoeid is.

Het nieuwe magazijn, gelegen in het hart van de logistieke 'gouden driehoek' van het Verenigd Koninkrijk, beslaat ruim 22.000 vierkante meter en zal exclusief gebruikt worden door Daikin voor alle producten en reserveonderdelen in het VK. De volledige overgang naar het nieuwe magazijn zal gedurende dit jaar plaatsvinden en creëert meer dan 75 nieuwe banen voor de lokale gemeenschap.

Sherin Hammad, hoofd operaties bij Daikin VK, benadrukt het belang van de nieuwe faciliteit: "De opening van ons nieuwe magazijn in Daventry is een grote sprong voorwaarts voor Daikin in ons vermogen om aan de behoeften van onze klanten te voldoen en de milieu-impact te verminderen bij het opslaan en leveren van units en reserveonderdelen."

Clare Davies, directeur van GXO Direct, voegt toe: "We zijn verheugd om Daikin's groei in het VK te ondersteunen. Onze flexibele, schaalbare GXO Direct gedeelde magazijnoplossingen hebben Daikin ondersteund in hun groei tot het punt waar ze klaar zijn om naar hun eigen magazijnoplossing te verhuizen. Dit nieuwe speciale faciliteit biedt hen de flexibiliteit en ruimte die ze nodig hebben om hun bedrijfsgroei voort te zetten."

De verhuizing naar het magazijn in Daventry stelt Daikin in staat om haar operaties op te schalen door van meerdere gedeelde GXO Direct magazijnsites over te gaan naar één geconsolideerde locatie. Deze ontwikkeling moet de leveringsactiviteiten van Daikin in het VK verder versterken, de klant- en cliëntervaring verbeteren en de beschikbaarheid van producten vergroten.