Collo-X, een dochteronderneming van het Nederlandse FarmaSort, heeft een nieuw compact sorteersysteem gelanceerd: de MicroSorter. Dit systeem kan tot 1.500 producten per uur sorteren per eenheid, waardoor het bijzonder geschikt is voor bedrijven die te maken hebben met hoge volumes en beperkte ruimte.

De MicroSorter is ontworpen voor post- en pakketverwerking en kan een breed scala aan producten aan, waaronder kleding, schoenendozen, accessoires en kantoorbenodigdheden. Het systeem kan producten sorteren naar verschillende eindpunten zoals tassen, rolcontainers, bakken/kratten, dozen, zwaartekrachtrollen, transportbanden en glijbanen.

Het systeem kan producten verwerken met afmetingen van 75 x 50 x 5 mm tot 575 x 375 x 300 mm, met een maximumgewicht van 10 kg. De MicroSorter kan functioneren als een zelfstandige eenheid of worden gekoppeld aan duwer-, schoen- en kruisbandensorteerders voor secundaire sortering.

Collo-X, dat de MicroSorter introduceerde op LogiMat 2024 in Stuttgart, stelt dat de MicroSorter geschikt is voor een breed scala aan bedrijven, van e-commerce aanbieders en logistieke fulfilmentcentra tot elke onderneming die zich bezighoudt met post- en pakketverwerking.