Rhenus PartnerShip heeft zijn aandeel in DGA Shipping verhoogd naar 100 procent, waarmee het bedrijf zijn positie in de binnenvaartsector op de Rijn aanzienlijk versterkt. Deze volledige overname markeert een strategische uitbreiding van de diensten naar Antwerpen en een versterking van de onafhankelijke operaties in de Belgische markt.

DGA Shipping, gevestigd in de haven van Antwerpen, is actief in de binnenvaartsector in België en biedt diensten aan in het hele land en de ARA-regio (Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen). Het bedrijf is gespecialiseerd in het droog vervoeren van bulkgoederen, algemene lading en projectladingen. Voorheen bezat Rhenus 45 procent van de aandelen, terwijl HGK Shipping GmbH een meerderheidsbelang had.

“We hebben besloten onze aandelen in DGA Shipping te verkopen, aangezien we over het algemeen van plan zijn ons terug te trekken uit deelnemingen. We zullen de opbrengsten van de verkoop investeren in de strategische ontwikkeling van de HGK Shipping Group, en met name in nieuwe bedrijfseenheden,” zegt Steffen Bauer, CEO van HGK Shipping.

Thomas Maassen, de Managing Director van Rhenus PartnerShip, benadrukt de voordelen van de overname: "Dankzij het 100 procent aandeelhouderschap consolideren we onze positie op de markt en kunnen we onze klanten nog flexibeler ondersteunen. De aandelenverwerving zal ons in staat stellen onze synergieën te maximaliseren, middelen efficiënter te gebruiken en onze klanten een nog breder en beter portfolio van diensten aan te bieden."

Rhenus richt zich met deze ontwikkeling specifiek op de scheepvaartverkeer richting Antwerpen. “We willen onze diensten richting België uitbreiden en een leidende rol spelen om onze positie in de markt daar met succes te vestigen,” voegt Maassen toe.

De herverdeling van de aandelen zal geen invloed hebben op de werknemers of de klanten. Het team van DGA zal blijven bestaan zoals in het verleden en lopende klantprojecten en partnerschappen behouden hun geldigheid.