De Britse overheid heeft groen licht gegeven voor een grote overname in de logistieke sector. Het Britse Wincanton mag worden overgenomen door het Amerikaanse GXO voor een bedrag van € 849 miljoen (£ 726 miljoen). De goedkeuring luidt het einde in van een biedingenstrijd met CEVA Logistics dat een bod van £567 miljoen op Wincanton had uitgebracht.

In februari maakte GXO bekend dat het een bod in contanten had uitgebracht om alle uitgegeven en nog uit te geven aandelen van Wincanton over te nemen voor 605 pence per aandeel. De directie van Wincanton gaf in maart aan het bod van GXO aan haar aandeelhouders te zullen aanbevelen. Het overnamedocument werd eind vorige maand gepubliceerd en aan de aandeelhouders van Wincanton beschikbaar gesteld.

Deze overname vereiste een verplichte melding bij de Britse regering onder de UK National Security and Investment Act 2021. GXO ontving op 23 april de bevestiging van de Secretary of State in het Cabinet Office dat de Britse regering geen verdere actie zal ondernemen betreffende de overname.

Wincanton was het laatste logistiekbedrijf dat in het Verenigd Koninkrijk aan de beurs was genoteerd. Het bedrijf heeft 20.000 werknemers en speelt een cruciale rol in het Britse transportnetwerk en verzorgt logistieke diensten voor grote klanten als Asda, Sainsbury’s en Waitrose.