DSV heeft in het begin van 2024 haar marktaandeel over alle divisies zien stijgen, zo blijkt uit de kwartaalcijfers die het bedrijf heeft gepubliceerd. Deze prestaties zijn in lijn met de verwachtingen en weerspiegelen een normalisering van de vrachtmarkten.

Jens Lund, CEO van DSV, lichtte de cijfers toe: "We zijn het jaar goed begonnen met sterke financiële resultaten in het eerste kwartaal van 2024. Ik ben bijzonder tevreden dat we marktaandelen winnen in alle drie de divisies. We doen dit in een markt die zich normaliseert na een paar zeer volatiele jaren volgend op de corona-pandemie."

Afgelopen kwartaal heeft DSV ook de overgang van haar management afgerond. "De organisatie heeft zich gevestigd, en samen met het nieuwe, maar zeer ervaren MT van DSV zijn we volledig gericht op het uitvoeren van onze strategie die zowel organische groei als M&A ondersteunt. Hiermee zorgen we voor een duidelijke voortzetting en het behouden van de DNA, die altijd een drijvende kracht is geweest in DSV," aldus Lund.

Vooruitkijkend naar de rest van het jaar, blijft DSV bij zijn eerdere winstverwachting voor 2024. Het operationele resultaat (EBIT) vóór afschrijvingen en belasting (van ongeveer 24%) wordt geschat tussen de € 1,95 miljard en € 2,21 miljard te liggen.