Lekkerland Nederland heeft een belangrijke stap gezet in de overgang naar een volledig duurzame bedrijfsvoering door een nieuwe Mercedes-Benz eActros 400L in gebruik te nemen. Dit is de eerste van meerdere elektrische voertuigen die het bedrijf aan zijn vloot zal toevoegen. “Deze transitie naar zero emissie is een logische vervolgstap in onze bedrijfsstrategie,” aldus John van den Berg, directeur Operations bij Lekkerland.

De eActros, uitgerust met vier accu's en een totale capaciteit van 448 kWh, kan tot 400 km afleggen en is geschikt voor een totaalgewicht van 27 ton. Naast de eActros zullen een e-Scania en een elektrische Iveco Daily later dit jaar aan het wagenpark worden toegevoegd, elk met hun eigen specifieke testdoelen rond actieradius en laadvermogen.

Lekkerland zet niet alleen in op elektrische voertuigen maar bouwt ook aan een duurzaam ecosysteem rondom hun activiteiten. “Bij ons nieuwe distributiecentrum in Waddinxveen installeren we een state-of-the-art laadfaciliteit die onze zonnepanelen en warmtepomp gebruikt om onze operaties te voeden,” voegt John toe. De zonnepanelen op het dak van het nieuwe distributiecentrum zullen een belangrijke rol spelen in de energievoorziening van de laadinfrastructuur.

Deze duurzame stappen zijn onderdeel van Lekkerland’s bredere inzet op innovatie en duurzaamheid, waarbij het bedrijf samenwerkt in projecten zoals Cilolab om schaalbare zero emissie logistieke oplossingen te ontwikkelen.