Mercedes-Benz heeft een interessant nieuw concept gelanceerd voor de volledig elektrische Mercedes-Benz SUSTAINEER. De sprinter kan namelijk worden uitgerust met een elektrische cargobike van de Berlijnse fabrikant ONOMOTION, gericht op emissievrije stadsdistributie en twee bijhorende containers.

De samenwerking tussen de eSprinter en ONOMOTION's e-cargo bike heeft geleid tot een efficiënte last-mile bezorgoplossing. De eSprinter functioneert als een mobiel microdepot, die vooraf ingepakte goederen vervoert en snel overdraagt aan de cargo bikes voor levering aan de eindbestemming. De combinatie vermindert de bezorgtijden en verbetert de logistieke efficiëntie in zowel stedelijke als landelijke gebieden.

Nieuwe functies van de SUSTAINEER omvatten verbeterde thermische efficiëntie, waarbij dicht bij de carrosserie geplaatste verwarming het energieverbruik met tot wel 50 procent reduceert. Een nieuw luchtfiltersysteem vermindert fijnstofemissies met 55 procent.

De SUSTAINEER biedt ruimte voor twee verwisselbare ONOMOTION-containers, die gemakkelijk geladen en gelost kunnen worden. De setup maakt het mogelijk om snel te schakelen tussen leveringen door de eSprinter en de cargo bike, wat bijdraagt aan een naadloze logistieke ervaring.