Digital marketingbureaus OrangeValley, MvH Media, AdResults en Increase hebben een fusie aangekondigd, ondersteund door investeerder NewPort Capital. Deze samenvoeging creëert een krachtige entiteit met bijna 200 medewerkers verspreid over locaties in Amersfoort, Arnhem, Breukelen, Dongen, Gent en Groningen. De fusie streeft ernaar een leidende positie in de Europese markt voor data en performance marketing te veroveren.

Mark van Hattum, oprichter van MvH Media, zal als CEO aan het roer staan van de nieuwe groep. "Om als bureau de juiste oplossing te kunnen blijven bieden is het belangrijk om voldoende omvang te hebben. Opschalen maakt ons relevanter voor zowel klanten als toptalent in het vak," legt van Hattum uit.

De bureaus zijn van plan hun krachten te bundelen om door middel van diepgaande expertise en innovatie, meetbare resultaten voor klanten te maximaliseren. "Met Increase hebben we het winnen van awards altijd centraal gezet in onze strategie. Dit daagt ons uit om innovatief te zijn voor klanten, en het is een enorme motivatie voor het team," zegt Martijn van Dijk, MD van Increase.

De nieuwe groep zal niet alleen focussen op performance marketing maar ook op het ontwikkelen van een cultuur die top talent aantrekt en behoudt. "Succes staat en valt bij het boeien en binden van toptalent waarmee we grensverleggende resultaten en awards halen," voegt Ortwin Verreck, MD van OrangeValley, toe.

Robert Slijm, MD van AdResults, benadrukt het belang van een ondersteunende werkomgeving: "Ons zes maanden durende traineeship in online marketing is meer dan een leertraject; het is een intensief avontuur waarbij dagelijkse trainingen en persoonlijke buddy begeleiding centraal staan."

Met de buy-&-buildstrategie van NewPort Capital, hoopt de groep haar positie als vooraanstaand bureau in performance marketing in West-Europa te verstevigen. "In de digital agency markt zien wij ruimte voor en vraag naar een pure performance marketing specialist en wij geloven dat deze combinatie daar het uitstekende platform voor biedt," concludeert Peter van den Anker, partner bij NewPort Capital.