De Airports Council International (ACI) World heeft de voorlopige lijst van de tien drukste vrachtluchthavens ter wereld voor 2023 vrijgegeven. Uit de gegevens blijkt dat internationaal verkeer een sleutelrol speelt in het herstel van de luchtvaartsector, waarbij Azië-Pacific en het Midden-Oosten samen met de gebruikelijke leiders in de VS de lijst domineren.

De luchthavens van Hongkong, Memphis en Shanghai blijven leidend in de vrachtranglijsten. Hong Kong International Airport behoudt zijn toppositie, gevolgd door Memphis International Airport en Shanghai Pudong International Airport. Doha International Airport heeft zich ook weer in de top 10 genesteld, met een stijging naar de achtste plaats, wat een groei van 6,3% ten opzichte van 2019 markeert.

Wat betreft luchtvracht, tonen de gegevens een afname van 3,1% jaar-over-jaar, met een daling van 4,6% vergeleken met 2019, wat voornamelijk te wijten is aan aanhoudende geopolitieke spanningen en verstoringen in de wereldwijde handel en toeleveringsketens. In totaal is de luchtvracht in 2023 geschat op ongeveer 113 miljoen metrische tonnen.