Bouwbedrijf Heembouw heeft haar jaarverslag van 2023 gepubliceerd met een omzet van € 221 miljoen en een rendement van 5,4%. Het bedrijf rapporteerde een hoge klant- en gebruikerstevredenheid, met een gemiddelde score van 8,5 en een Net Promoter Score (NPS) van +62.

Algemeen directeur Léon Heddes lichtte de jaarcijfers toe: "Prestaties om trots op te zijn, zeker gezien alle dynamiek waar we al enige tijd mee te maken hebben. Met geopolitieke spanningen en verschillende oorlogen die ons dagelijks bezighouden, en de politieke instabiliteit in eigen land. En dat alles in een sterk veranderende wereld, waar grote vraagstukken over bijvoorbeeld ons klimaat, steeds nijpender worden."

Heddes vervolgt: "We willen een positieve impact maken op het leven van mensen, hun leefomgeving en de natuur. Door niet alleen het slechte te verminderen, maar het goede juist meer te versterken." Heembouw meldt dat twee derde van hun projecten natuurinclusief is ontworpen en gebouwd, de milieuprestatie op projecten gemiddeld 50% lager is dan de norm, en de CO2-uitstoot op bouwplaatsen met 44% is verminderd.